KungSängen växer till 50 butiker, bygger nytt omnikanalerbjudande med SAP

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: KungSängen har upprättat en helt ny, sammanbyggd fysisk och digital handel på en SAP Commerce Cloud i september. KungSängen ska senaste åren dubblerat antalet fysiska sängbutiker till 50 totalt (ledande i landet) och ville sedermera bygga ut sin webbhandel. Med hjälp av konsultbolaget Remit och IT-lösningar från SAP togs en ny shoppingupplevelse fram.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

”– Vi ställde oss frågan varför en varukorg inte kan röra sig mellan det fysiska och digitala. Det är många som pratar om omnikanal men oftast så fastnar man i bara en kanal. Det nya med vår modell är att kunderna kommer att kunna börja handla i någon av våra sängbutiker och sedan slutföra köpet online.”

Säger Ola Benemark, e-handelschef på KungSängen. Det tidigare e-handelssystemet ska varit mer kompakt med alla funktioner i ett och samma system. Genom att implementera ett integrationslager från SAP ville kunden man skapa ett mer modulbaserat system som kunde fungera som en brygga mellan det gamla och nya. KungSängen använder även en AI-försedd SAP Emarsys för att möjliggöra den digitala köpresan och anpassa marknadsföringen.

”– De flesta leverantörer pressas i dag av den stigande inflationen och konkurrenter som anpassar sina priser. Bra information om kunden är därför det nya guldet. Det gäller att hitta värde i den kunddata man har, berika den och skapa ännu mer aktiva kunder i alla kanaler.”

Säger Mikael Kristiseter, Sales Director Customer Experience på SAP. KungSängens hade sedan tidigare en Adobe Magento e-handel, framtagen av Softronic för åtta år sedan som enligt uppgift av Ola Benemark ska få leva kvar parallellt. Den uppdaterades även strax innan pandemin av samma Adobe-partner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP lägger ned SAP hybris, en era är över