Lönerna bland Digitala Marknadsförare väntas falla med 75%

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Avaus bjöd nyligen in den världskände författaren Seth Godin som står bakom böcker som Tribes, Linchpin och What to Do When It’s Your Turn för ett samtal i Stockholm kallat Nordic Business Forum.

Där berättade Seth på scen att han är helt övertygad om att automatiseringen och AI kommer leda till att digitala marknadsförare tvingas se sin lön halveras både en och två gånger. Detta då det kommer bildas två läger, där den delen med skapande och hantering av digital marknadsföring á la marketing automation kommer bli just helt automatiserad och robotstyrd. Ska vi människor vara kvar i branschen måste vi fokusera på den andra delen (kallad “Purple Cow”, den som styrs av mer mjuka värden och att:

“Skapa det som inte AI ännu inte sett och förstått.”

Seth är bekymrad över att AI och automation är sådana Gartner Hype Chart

Fler artiklar om ämnet:  Är Gartner och Forrester "pengakåta lögnare"?

premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  Strategin när Volvo Cars och Accenture fokuserar helt på Salesforce