Lönerna bland Digitala Marknadsförare väntas falla med 75%

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Avaus bjöd nyligen in den världskände författaren Seth Godin som står bakom böcker som Tribes, Linchpin och What to Do When It’s Your Turn för ett samtal i Stockholm kallat Nordic Business Forum.

Där berättade Seth på scen att han är helt övertygad om att automatiseringen och AI kommer leda till att digitala marknadsförare tvingas se sin lön halveras både en och två gånger. Detta då det kommer bildas två läger, där den delen med skapande och hantering av digital marknadsföring á la marketing automation kommer bli just helt automatiserad och robotstyrd. Ska vi människor vara kvar i branschen måste vi fokusera på den andra delen (kallad “Purple Cow”, den som styrs av mer mjuka värden och att:

“Skapa det som inte AI ännu inte sett och förstått.”

Seth är bekymrad över att AI och automation är sådana Gartner Hype Chart

Fler artiklar om ämnet:  Nordnet, Scandic och ATG väljer Curamando Digital Marketing Inhouse

Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett gratis konto.
Använd registreringslänken för att skapa en ny användare. Därefter kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag såväl som nästa vecka. Att registrera sig är standard på kvalitativa nyhetssajter. Detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller omfamna kundupplevelsen och låt din webbläsare auto-fill populera dina personliga uppgifter i gult.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning efter första inloggning behövas.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före digitalt.