Lönerna bland Digitala Marknadsförare väntas falla med 75%

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Avaus bjöd nyligen in den världskände författaren Seth Godin som står bakom böcker som Tribes, Linchpin och What to Do When It’s Your Turn för ett samtal i Stockholm kallat Nordic Business Forum.

Där berättade Seth på scen att han är helt övertygad om att automatiseringen och AI kommer leda till att digitala marknadsförare tvingas se sin lön halveras både en och två gånger. Detta då det kommer bildas två läger, där den delen med skapande och hantering av digital marknadsföring á la marketing automation kommer bli just helt automatiserad och robotstyrd. Ska vi människor vara kvar i branschen måste vi fokusera på den andra delen (kallad ”Purple Cow”, den som styrs av mer mjuka värden och att:

”Skapa det som inte AI ännu inte sett och förstått.”

Seth är bekymrad över att AI och automation är sådana Gartner Hype Chart favoriter idag som lockar till sig folk som inte kommer kunna hitta mänsklig sysselsättning inom området.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP