Lyckeby Starch lägger webb, intranät och portal i Azure SharePoint Online av Qbranch

In Intranät, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Än är inte externwebben på SharePoint död. Oavsett vad Microsofts produktutvecklare och marknadsförare säger så fortsätter svenska företag köra ut sina webbplatser på SharePoint Online.

Nu är det Lyckeby Starch som samlat sina intranät, kundportal och publik webb i en och samma lösning. En ny SharePoint Online webblösning i Azure framtagen av driftsleverantören Qbranch.

Behovet av att snabbare kunna uppdatera hemsidan för Lyckeby Starch ska lett till valet. Fördelen med den nya molnlösningen ska vara att inga investeringar i ny infrastruktur eller licenser krävdes och det gick snabbt att komma igång enligt beställare Christel Petersson, IT-ansvarig.

0st
medarbetare har företaget
Ger Pingdom laddtider på under sekunden från Sverige samt ser utåt ut som vilket CMS som helst. Nu gäller det bara att redaktörerna samtycker om upplevelsen. Det har varit plattformens stora problem tidigare.

Lyckeby Starch AB ingår tillsammans med Lyckeby Culinar AB och Kockens i Lyckebygruppen som ägs av Sveriges Stärkelseproducenter. De har 300 medarbetare.

I början av året valde Microsoft stänga av knapparna som gav möjligheten att bygga ”Public Websites” i SharePoint Online. Även om det så klart går att bygga lösningar utanför det navigationsvalet så vart det en stark signal utåt.

Andra duktiga leverantörer på SharePoint Online i Sverige? Se MKSE dagsfärska listningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige

Leave a Comment