Marc O’Polo stänger sista butiken, nysatsar online med Salesforce Commerce

In Java, Nyheter, Omnikanal, Salesforce by Martin Edenström

Marc O’Polo har i januari valt att stänga ned sin sista svenska butik och lämna landet. Det klassiska klädmärket grundades av två svenskar, Rolf Lind och Göte Huss samt amerikanen Jerry O’Sheets för idag 51 år sedan. Tysken Werner Böck anslöt något år senare och är i dag majoritetsägare och styrelseordförande. Det franchisebolag som drivit den sista butiken i Uppsala har satts i konkurs.

Marc O’Polo kommer i fortsättningen att säljas via näthandel och återförsäljare. Detta på en nyinvestering i Salesforce och Salesforce Commerce. Det är en “Unified Commerce” satsning som ska kombinerats med OMS, POS och andra retailer verktyg berättar bolagets Dr. Felix Kreyer, Director Online, Marc O’ Polo. Leverantör är sedan något år tillbaka Valtechs tyska falang.

Omnikanalprogrammet från 2017 ska ha inkluderat:

  • In-store availability information
  • Digitala gift cards
  • Olika omnikanal “product bundles” och
  • Digital / fysisk ‘shop-the-look’

Marc O’Polo började på en Demandware redan 2016. Det andra klassiska klädvarumärket som nyligen begärdes i konkurs och försvann från landet, Boomerang, valde att satsa på Magento för sin e-handel.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.