McDonalds.se nysatsar på e-handel och Adobe AEM

In Adobe AEM, Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det sägs finnas nya e-handelsambitioner hos svenska McDonalds. Flaggskeppet McDonalds.se, som bygger på centrala McDonalds.com, ska vara på gång med några större uppdateringar.

I Sverige de senaste åren har hamburgerkedjan främst satsat på att uppdatera sin lokala app med kupongerbjudanden och kampanjer. Men nu ska även webben ses över. I samband med detta rekryteras en ny programansvarig Digital Commerce.

På webben har koncernen smugit in en Adobe CQ5 CMS de senaste åren. Och nog pratar nya Digital Lead at McDonald’s Corporation Kajsa Dahlberg väldigt mycket samma språk som resten av Adobe AEM förespråkarna:

”Fokus på Experience och Engagement .. täcker områden såsom commerce, CRM, social media, mobil kommunikation och digital aktivering av nationella marknads- och kommunikationsplanen.”

Adobes främsta e-handelspartners är i fallande ordning Elastic Path och hybris. Kajsa Dahlberg har varit i olika kommunikationsroller inom kedjan sedan 2003, CRM-roller sedan 2000 och jobbat för företaget sedan 1993. Hon har med andra ord en minst sagt CXM-redo profil.

0st
restauranger har McDonalds i Sverige

Tidigare under 90- och 00-talet fanns en del skräddarsydda lösningar på främst .NET hos kedjan. McDonalds i Australien är en av få koncernsajter som kör ett annat CMS, Drupal. Även om det verkar vara på väg bort. Andra asiatiska sajter som den koreanska tagit bort Drupal och anpassat sig efter det centrala Adobe CQ5/AEM valet.

McDonalds native appar tar Apegroup fram sedan några år tillbaka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Serveringsrobotarna intar McDonald's

Leave a Comment