Michelin bygger Salesforce B2C e-handel, headless inte för alla

In E-handel, Java, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Senaste kunden upp på Salesforce Commerce Cloud e-handel är Michelin däck. För sin B2C affär i en ny större satsning. Michelin har förvisso varit kund i tre års tid på olika Salesforce plattformar och blev så sent som i julas under Dreamforce avtäckt som en av de större ”Customer 360 Platform” användarna. Men denna e-handel för slutkonsument måste vara ny. Michelin ska tidigare främst jobbat tillsammans med kanadensiska CGI för sina SFDC projekt. Michelin.se är en fransk Apostrophe open source CMS med node.js stöd produktion.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Salesforce Commerce Clouds svenska representant påpekar samtidigt i ett uttalande att några av dagens stora buzzwords såsom en öppen mikrotjänstearkitektur och ett omfattande headless-stöd inte är för alla typer av e-handelskunder. Salesforce ska uppfattat det som att för att nå ökad AOV (average order value) och enklare kunna skala globalt så är en traditionell SaaS/moln e-handel kanske mer prisvärd.

Apostrophe open source CMS är en av tillverkarna som är stolta över just sitt Headless Content API.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Centra och Shopify dominerar i "perf" e-handelsmätning, tio ggr snabbare än SAP

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss