Microsoft lägger ned allt stöd för CMS och extern webb

In Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Microsoft har nu officiellt gett upp tankarna på att erbjuda någon typ av externwebbpubliceringsstöd i produkterna Office 365 och nya SharePoint Online. I alla fall har man helt stängt möjligheten att bygga "Public Websites" i SharePoint Online, en funktion som fram tills årsskiftet fanns kvar i tjänsten.Detta trots att de senaste versionerna av Office 365 närmat sig externwebbsegenskaper som bättre och mer öppna standarder inom gränssnittsbibliotek och funktionalitet. Nuvarande användare kan vänta sig fortsatt support några år till. Men...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. FUD Martin!
  Microsoft lägger inte alls ner stöd för publika webbar med SharePoint. Det man gör är att ta bort en väldigt liten nyttjad tjänst i Office 365 där man ha en enkel och lite publik webb. Man ersätter detta men en direkt integration med ett motsvarande erbjudande hos tex Go Daddy.
  Office 365 är INTE samma sak som SharePoint on-premises produkten.

 2. Jag citerar Microsofts egna information om förändringarna. Det som kan “skapa den oro” du påpekar är väl i så fall rubriksättningen, men är svårt skriva ut alla produktnamn och dess interna förhållningssätt på få ord, eller hur?

 3. Rubriken är väl knappast citat (och du verkar ju medveten om detta :-). Inte heller de sista styckena i artikeln är ju ens i närheten av det som har tagit bort… Det man har tagit bort är en mall för att kunna göra publika webbar, som i stort sett ingen använde (och som för övrigt var helt kass, men har inget med CMS i SharePoint att göra).

 4. Absolut, det är all den fakta som är svår att få med i en rubrik. Men med tanke på alla som skrivit om detta (länklistan ovan är bara början) så är beslutet ändå att ses som omtalat.

 5. För en som varit med i denna diskussionen rätt länge så är det en VÄLDIGT liten del som är drabbade eller ens bryr sig om dett. Möjligtvis är dom högljudda. Att använda MJF som referens på att något är sanning är lika trovärdigt att använda denna site som trovärdig ;-)

 6. Efter att ha läst igenom källorna så håller även jag med om att det känns FUD. Inte i närheten av lika dramatiskt som rubriken antyder. Rubrikförslag med mer täckning:
  “Microsoft förändrar CMS-delen i Sharepoint Online”

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.