Microsoft lägger ned allt stöd för CMS och extern webb

In Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Microsoft har nu officiellt gett upp tankarna på att erbjuda någon typ av externwebbpubliceringsstöd i produkterna Office 365 och nya SharePoint Online. I alla fall har man helt stängt möjligheten att bygga "Public Websites" i SharePoint Online, en funktion som fram tills årsskiftet fanns kvar i tjänsten.Detta trots att de senaste versionerna av Office 365 närmat sig externwebbsegenskaper som bättre och mer öppna standarder inom gränssnittsbibliotek och funktionalitet. Nuvarande användare kan vänta sig fortsatt support några år till. Men...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. FUD Martin!
  Microsoft lägger inte alls ner stöd för publika webbar med SharePoint. Det man gör är att ta bort en väldigt liten nyttjad tjänst i Office 365 där man ha en enkel och lite publik webb. Man ersätter detta men en direkt integration med ett motsvarande erbjudande hos tex Go Daddy.
  Office 365 är INTE samma sak som SharePoint on-premises produkten.

 2. Jag citerar Microsofts egna information om förändringarna. Det som kan ”skapa den oro” du påpekar är väl i så fall rubriksättningen, men är svårt skriva ut alla produktnamn och dess interna förhållningssätt på få ord, eller hur?

 3. Rubriken är väl knappast citat (och du verkar ju medveten om detta :-). Inte heller de sista styckena i artikeln är ju ens i närheten av det som har tagit bort… Det man har tagit bort är en mall för att kunna göra publika webbar, som i stort sett ingen använde (och som för övrigt var helt kass, men har inget med CMS i SharePoint att göra).

 4. Absolut, det är all den fakta som är svår att få med i en rubrik. Men med tanke på alla som skrivit om detta (länklistan ovan är bara början) så är beslutet ändå att ses som omtalat.

 5. För en som varit med i denna diskussionen rätt länge så är det en VÄLDIGT liten del som är drabbade eller ens bryr sig om dett. Möjligtvis är dom högljudda. Att använda MJF som referens på att något är sanning är lika trovärdigt att använda denna site som trovärdig ;-)

 6. Efter att ha läst igenom källorna så håller även jag med om att det känns FUD. Inte i närheten av lika dramatiskt som rubriken antyder. Rubrikförslag med mer täckning:
  ”Microsoft förändrar CMS-delen i Sharepoint Online”

Leave a Comment