Modegatan totaldigitaliseras, beacons bjuder in till extrempersonalisering och omnikanal-upplevelser

In Adobe AEM, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

På Via Montenapoleone i Milan har hela 131 av världens mest exklusiva varumärken sina flaggskeppsbutiker inom mode och shopping. Men gatan har problem när butikshyrorna är fortsatt skyhöga. Giorgio Armani valde för bara någon månad sedan att efter flera decennier överge sitt stora huvudkvarter på Via Montenapoleone.

En tidigare undersökning visade även att kundupplevelsen inte levde upp till besökarnas högt ställda förväntningar på lyx. En bra plats att digitalisera, resonerade Accenture, Adobe och Montenapoleone Associations VD.

Appen och omnikanalupplevelsen “One Luxury Destination” har därför stegvis tagits fram. Satsningen kallas en plats där det digitala och fysiska möts för att ge en mer modern modeupplevelse i realtid. Butikskonceptet Accenture Interactive Boutique har används tillsammans med en AEM, Adobe Experience Manager installation. Allt har försetts med beacons för att koppla ihop och locka in besökare i olika butiker. Därefter kan personaliseringen börja och individuella möten kring en besökares preferenser läses in i förväg. Lösningen kallas den första digitala modegatan i världen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Prada inleder omfattande samarbete med Adobe Experience Cloud

I mitten av distriktet finns en s.k. VIP-lounge där besökare på ett exklusivt sätter erbjuds checka in sitt bagage, fixa med ”tax refunds” (populärt inom målgruppen) eller planera sin fortsatta Milano-vistelse samtidigt som de erbjuds ett glas champagne eller en latte. Concierge-tjänsten, tillgänglig online eller fysiskt, hoppas Accenture och Montenapoleone Associations ska göra det personliga mötet minnesvärt nog för att återvända.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.