NASA, US Air Force och US Army kör Joomla!, byter ofta CMS

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Joomla! är nöjda med att blivit en rätt stark partner till amerikansk offentlig sektor. Bland de 23 miljoner nedladdningar (rätt få av dessasenaste 1.6 dock) open source CMS:et numera ligger bakom (statistik från rätt statiska Builtwith) så är hela 2700 slutprodukter webbar åt beställare inom offentlig sektor.

En klar passning mot den i dagsläget betydligt mer aktiva Drupal, som mer än gärna berättar om sina kunder inom offentlig sektor.

Det bör även nämnas att det är mycket svårt för proprietära produkter i USA att komma in i och igenom den mycket omfattande pappersexercis och de priskrav amerikansk offentlig sektor ställer. Något som gynnat öppen källkodsaktörer och under främst Obama-regimen gjort öppen källkod till ett nästan uteslutande amerikanskt CMS-val.

Därav har, i tur och ordning, Expression Engine, TYPO3, Joomla! och nu senast Drupal varit starka produktleverantörer till t ex den amerikanska regeringen sedan 3-4 år tillbaka. Inom sina öppen källkodsval är dock amerikanska beställare rätt flyktiga och otrogna.

De delar av US government som har Joomla! installationer är bl a NASA, US Air Force och US Army (ej huvudsajter i något fall).

Leave a Comment