Newport köper in Digital Assessment och Shopware, ökade med 50 procent under Black Week

In CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Newport vill säkra egna tillväxten på vad de ser är en vikande marknad. Därför tar de in ny digital och omnikanalshjälp från Omniarch. Newport är en tysk Shopware headless e-handelsanvändare.

Newport har idag butiker i Stockholm, Västerås, Norrköping, Linköping och Åre samt en etablering online i den egna e-handeln. Det är inom den senare som Omniarch under sensommaren och hösten 2022 arbetat tillsammans med Newport i att säkra tillväxten och verka för att skapa rätt förutsättningar för att kunna skala upp den digitala försäljningen ytterligare. Inom kort vill bolaget rulla ut till hela 30 länder.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”- Vi kom in strax efter ett plattformsbyte där Newport ännu inte landat fullt ut i sin nya skräddarsydda kostym. Vi aktiverade vår Digital Assessment, ett kraftfullt verktyg som analyserar flera delar av en digital affär och som agerar drivkraft i framtagning av road map, och det påföljande arbetet med att realisera tillväxtpotentialen. Vår DA tillsammans med teamets förmåga att omsätta aktuella utmaningar i en för Newport anpassad optimering har på kort tid gett en tydlig effekt på försäljningen. Under Black Week såg vi mer än hundraprocents ökning av konverteringsgrad i flera delar av kanalmixen och upp mot 50% ökad försäljning jämfört med föregående år. Ett gott betyg på hela teamets insatser i arbetet med att stötta Newport mot en lönsam digital tillväxt.”

Säger David Vallin, partner och division lead hos Omniarch och projektledare i Newport-uppdraget.

”- Vår ambition är att i vårt showroom återskapa ett hem som går i en blandning av amerikansk New England-stil och europeisk kolonialism. Addera ovanpå detta ett ekonomiskt välmående USA på 1960-talet och du ges en inredningsstil som blandar östra USA med inslag av det konservatoriska livet hos brittisk aristokrati i England – allt detta kontrasterat av semestrar med segelbåten nära Medelhavets norra kustlinje med allt från koffertar till textilier.”

Säger Newports VD Bo-Wilhelm Horndahl. Newport köpte i somras in Voyado för lojalitetsprogram och automatiserad marknadsföring i samband med att Hanna Gåverud kom in från Stadium. Hon slutade efter bara några månader för att gå till Netonnet. På Netonnet får hon istället jobba med ARC och Curamandos leverans inom samma område.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  D2C kämpar mot glömska och plånbok, I säng med fienden, till okreddiga varuhus och fysiska hyreskontrakt

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss