Nordea live med nya Nordea.se på rekordtid

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordea har utan förvarning släppt loss nya Nordea.se med flera kringwebbar i en sprillans ny teknisk miljö.

Nordea.se har försetts med en helt ny design som följer Bolds nya grafiska Id från 2016/2017, en mängd nytt innehåll och fler spännande funktioner, enligt Louise Borglund från Nordea Digital Sales.

En ny sektion på sajten är den kallad Ditt liv/Ditt företag, där Nordea delar med sig av tips och råd som de hoppas ska göra det lättare för kunder att hantera sin eller företagets ekonomi genom olika faser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Journey Orchestration plattformen blev inte marknadschefens quick-fix, men dessa är de bättre

Det är främst en insourcad lösning som ett internt Nordea team ansvarat för med hjälp av vissa externa konsulter. Nordeas VD har sedan mitten av fjolåret pratat mycket om vikten av att snabbt komma ut på marknaden med nya tekniska alternativ till bankens tidigare, stora legacymiljöer. Allt i ett förändringsarbete med en budget om 7 mdr SEK. Detta projekt verkar på pappret bara tagit en bråkdel av den tid som krävdes då t ex SEB gick live med SEB.se häromåret eller Swedbanks motsvarande Adobe-systemskifte.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sandvik Coromant släpper ny ID och uppdaterad webbplats

Nordea.se handlade 2013 upp en SDL tridion lösning (numera SDL Web). Nordea ska ha valt Adobe Experience Cloud med visst övrigt Marketing Cloud stöd i en upphandling ett tag sedan. Det ska enligt Louise finnas fler saker kvar i backlog och planering som banken agilt planerar lansera framöver.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.