Nordeas nya intranät dashboard tar content reduction till nya nivåer

In Intranät, Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Ni minns de där content reduction projekten för externwebb och intranät som började sjösättas 2013-2014? För att förbättra sajtträd, sökresultat, prestanda och användarupplevelse i stort och anpassa allt innehåll efter faktisk efterfrågan på enhet. Inte bara migrera det om och om igen?

En god idé som flera tog till sig men som det verkar nu många nog redan börjat glömma bort. Slutfaserna av projekt ofta innebär totalt fokus på avslut då inte mycket medel över för annat (som grundligt content arbete).

400st
supportärenden kring vart innehåll återfinns finns kvar hos Nordea nu

Nu har Nordeas uppdaterade intranät tagit content reduction ett snäpp länge. På dagens Intranätverk i Stockholm berättar Jill Sandström att de även tagit fram en egen ”clean-up” dashboard, en grafisk översikt över brutna länkar, oanvända (ej lästa) sidor och i det långa loppet god innehållskvalité.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture förbjuder samtliga anställda att använda ChatGPT

Efter införandet och tillämpmningar ska intranätgruppen helt sluppig få in supportsamtal från användare som inte hittar fram till vissa intranätsidor.

Nordea valde vintern 2013 att satsa på en SDL installation (samma som Handelsbanken tidigare använt). De blev därmed den troligtvis största kunden till svenska SDL.

Kommentarer

Leave a Comment