Nordiska Galleriet och Länna Möbler handlar upp Norce och Contentful, lämnar tidigare uppskattad lösning

In Contentful, E-handel, Lojalitetsprogram, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

UpdateNordiska Galleriet och Länna Möbler är de senaste svenska e-handelsuppdateringarna som numera är live på Norce SaaS e-handel. Sedan våren 2020 är Länna Möbler en del av Nordiska Galleriet Group AB. Norce COO Michael Hallberg berättar under fredagen för MKSE.com att det handlar om en mer av ”do-it-yourself-kund” här, som valt använda sig av egna resurser 2024 för att bygga upp den nya lösningen.

0Mkr
omsätter de båda bolagen i gruppen
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Nordiskagalleriet.se ska nyttja en ny ”OrderOne platform” som är en mer composable commerce lösning där Norce kombinerats med Voyado CRM/CX, Contentful headless och lite fler tredjepartsstöd. För Nordiska Galleriet och Länna Möbler ska det handla om en del av en större europeisk, skalad ehandelssatsning både i butik och online.

Nordiska Galleriet lämnar därmed den tidigare Askås lösning som t ex, idag ehandelsförfattaren, Nic Staeger samt hans föregångare på posten Per Sköld pratat mycket gott om genom åren på olika e-handelsevent. Och Länna Möbler fortsätter samtidigt i rask takt därmed att byta ut partners och plattform. Så sent som för 2,5 år sedan (!) handlade man upp Motillo som ny partner och en Optimizely/Episerver Commerce Microsoft miljö/stack. Innan dess var möbelföretaget en kundreferens till SQLi/Star Republic på samma .NET ehandelsplattform.

Koncernen hade som mål att omsättningen skulle passera miljarden under 2022, idag ligger den för Nordiska Galleriet på 501 Mkr med en förlust om -1 mkr. Det var ned med 95 Mkr från året innan. Länna Möbler Aktiebolag omsätter 2022 310 Mkr med en liknande förlust.

 

 

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Litium går in i USA med nytt prestigekonto