Nordnet ska nå fler marknader, tar in Consid för digitalt stöd

In Java, Nyheter, Sitevision, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordnet tar sin roll som digital bank för sparande och investeringar på stort allvar. De digitala beslut och val banken gör har alla visionen att erbjuda användarvänliga, snabba och stabila applikationer och verktyg som ska hjälpa deras kunder att ta smarta investeringsbeslut. Därför har idag tisdagen en ny, sömlös upplevelse för besökaren rullats ut där de CMS-drivna sidorna och handelsystemet integrerats. Detta genom gemensam design, en ny webbplats och nya integrationer. Som bas används Sitevision CMS.

”– Det var ett riktigt roligt projekt med kluriga utmaningar där vi har jobbat nära Nordnets egna utvecklare, designers och infrastrukturavdelning för att få till riktigt smarta och snygga SiteVision-lösningar.”

Säger Alexander Gustafsson, arkitekt och affärsutvecklingsansvarig på Consid. Nordnet finns idag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och samtliga länder använder den nya lösningen som ger större flexibilitet för redaktören, central kvalitetskontroll och en lösning som är enkel att förvalta med bättre möjlighet till vidareutvecklingar. Som när banken väljer gå in på nya marknader.

Sitevision kom in hos banken för runt 7 år sedan och har sedan dess överlevt bankens flera olika ansvariga CTO, CIO och CDO:er. Nordnet ska ha en stor digital inhouse-enhet uppbyggd under 2019 med idag över 80 egna utvecklare och sju designers. De stod bl a som ansvariga när Nordnet släppte sin nya app i höstas.

Fler artiklar idag:

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss