Tre år senare släpper Nordnet efterlängtad ny webb/app framtagen av 80 inhouse-utvecklare

In Analys / Statistik, Android, Cloud / Förvaltning, iPhone, Java, Nyheter, Sitevision, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordnets produktchef och webbprojektledare Rasmus Järborg har berättat mer om det tre år långa webbprojekt som banken och den finansiella rådgivaren jobbat med.

Målen var initialt bland annat att adressera fleråriga kundönskemål om bättre kontrast, renare design och att banken skulle införa mer marknadsdata. Rasmus anslöt direkt till projektets start efter att tidigare ha ansvarat för strategi och digitalisering på SEB. Han kom i samma vända som välkända tidigare CTO:n Tuva Palm valde hoppa av.

En betaversion av det stora, nya webbprojektet lanserades redan 2017, men då saknades många funktioner och kundernas respons var därför inte speciellt god. Då var det fortfarande det äldre SiteVision java-CMS som handlades upp 2013 med i bilden.

”– Det berodde till stor del på behovsanalysen när projektet initierades – att man skulle bygga en modern, luftig webb för småsparare. Vad man missat var att Nordnets kärnkunder är antingen traders eller väl insatta hobbyinvesterare. Den nya webben var för avskalad för dem och kunderna saknade viktig funktionalitet.”

Säger Rasmus till Konsultrapporten. Därefter bröts istället arbetet ned i tve MVP:er och olika delleveranser. Tidigare 200 identifierade webbsidor att skriva om bröts ned till 68. Det blev fyra mindre lanseringar och varje sida utvärderades hårdare med både uppmätt analys som click rates, conversion och trades samt indriven feedback från kundservice. Nu har alla länder utom Sverige gått live. Senast Finland i september.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Forrester: Investering i Sitevision betalar tillbaka sig på 6 månader

Arbetet har även inkluderat att nya versioner (v9.4) av Nordnets App till iPhone eller Android har släppts med flera nya funtkioner.

Nordnet ska ha över 80 egna utvecklare och sju designers som varit involverade i arbetet i omgångar. Ledda av tio produktägare. Huvudansvaret för utveckling låg därmed inhouse. De flesta är anställda, men det finns även konsulter från till exempel Netlight. API:er och partners finns även i Signicat, Trustly, Swish, Morningstar och NASDAQ.

Nordnet gjorde en stor sak av ett avbrutet kostsamt AI-projekt i början av 2018. Det var IP-softs AI-mjukvara Amelia som inte alls passade bankens strategi eller IT-budget. Amelia ska gå på 20 Mkr per år i rörliga licenskostnader. Nordnet ska tidigare jobbat med Curamando-konsulter, men de nämns inte längre.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sitevision köper upp norskt headlessbolag, så ser planerna ut

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss