Nya SVT.se sajten zoomar in Escenic CMS

In Escenic, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Nu börjar den nya epoken för SVT. Första sajt ut på nya norska java-CMS:et Escenic blir programmet Uppdrag Gransknings sajt.

Kul är den zoom som SVT valt att använda för att gå till valda artiklar. Nyskapande. Hela designen känns för övrigt fräsch och det märks att gamla SVT.se (som länkas in här och där) har några år på sig.

Löpet använder sig av en ”jQuery infinite scroll” finns för att lista fler artiklar. På ett liknande sätt, utan omladdning, tas inlästa artiklar snabbt fram (DagensMedias mobilsidor fungerar på samma sätt). Padd-vänligt. Och det fungerar mycket bra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kronans Apotek får upp composable commerce rekordsnabbt av Columbus

’Den rätt integrerbara nya SVTPlay-modulen för att visa relaterade klipp passar väl in och får tom. svt.se/ug-länkar vid direktlänkning till UG-klipp.

Bloggarna återfinns i Escenic med AddThis-dela samt relaterade nyheter till artikeln.

Sajten ska vara byggd med responsiv design i HTML5 för att passa mobila plattformar.Frank Hoffsümmer, plattformsstrateg på SVT beställde. Doberman jobbar sedan tidigare med kunden och Mogul tillhör de som varit delaktiga i utvecklingen av siten. De står även för ny driftsmiljö och driftsättning.

Tidigare använde SVT.se en gammal version av javabaserade Polopoly CMS. Även SVTPlay ska över på Escenic CMS inom kort.

Kommentarer

Leave a Comment