Nyheter24.se satsar på bilderna

In Escenic, Nyheter by edenstrom4 Comments

Douglas Roos och Patrik Sandbergs Nyheter24.se (24 Media Network AB) är släppt. Sajten satsar på många och stora bilder (standard är 648px × 432px). Plattform är liksom förebilden TheSun.co.uk (samt Aftonbladet.se) en Escenic CMS.

Det hade kunnat vara lika snyggt som Klikk.no (se gårdagens artikel) men tabloidfokuset tar udden av det estiska. Framsidan har en tidstypisk ”carousel” och ”mest lästa” listor. Nyheter24.se’s fokus verkar vara att ”hålla 60 eller 120 sekunders deadlines” (budskapet uppdaterades under förmiddagen till 3 minuters deadlines).

Vi har mer på samma ämne:  SJ vill ur teknisk komplexitet, handlar upp holländskt bokningssystem för webb och alla appar. Sjösätts 2023

Vad det nu betyder. Lejonparten av nyheterna vid lansering är någon eller några dagar gamla och är samma sak som vi sett hos nyhetsbyråer, större magasin och tidningar.

Och de första topp- och sidoannonserna kommer från Douglas Roos gamla bolag Ladbrokes.com.

Kommentarer

  1. Angående ”var X:e minut”, så ska siffran spegla den frekvens de har på publiceringen i realtid. Den ändras alltså hela tiden utefter hur mycket som publiceras.

  2. Angående ”var X:e minut”, så ska siffran spegla den frekvens de har på publiceringen i realtid. Den ändras alltså hela tiden utefter hur mycket som publiceras.

Leave a Comment