Optimizely B2B Commerce Cloud släpps, med experiment och nya Europeiska kundcase

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I ett pressmeddelande under torsdagen presenteras nya Optimizely B2B Commerce Cloud för Europa. Detta tillsammans med kunder som pratar om Episerver, under en Epi logga, med Epi watermark, Epi-brandade kläder och med Episerver kaffemuggen i fotoshooten. Samt en skärm med Episerver gränssnittet i inloggat läge. Så kommer det nog vara ett tag.

Men B2B e-handelsreleasen har numera även inköpt Azure molnstöd för att kunna driva uppköpa Insites B2B produkt även i Europa under 2021. Och även om det fortfarande står Episerver överallt är det experiement från ruta ett.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MQ Marqet ökar med 46 procent, handlar upp ny byråkonstellation

De första lanseringsbilderna på omdöpa produkten (eller även produkten heter Episerver i UX/gränssnittet) visar tidigt på experiment. Det handlar om t ex en ny checkout sida i A/B test som kunderna valt att köra. Annars är gränssnittet från Insite Software sig mycket likt (se bild nedan).

Första kunderna till Optimizely B2B Commerce Cloud som namnges är Dillon, Weiler Abrasives och Aggreko. Vid förvärvet namngavs andra, då var det främst Royal Canin, svenska Thule, Cole-Parmer och Hisco.

Insite Software grundades redan 2004. Företaget är främst inriktat mot “B2B eCommerce”, det gör man tillsammans med en InsiteCommerce B2B eCommerce plattform, ett eget InsitePIM PIM system, InsiteAnalytics, InsiteCommerce Mobile och InsitePortfolio.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard