Orrefors förändras, bygger egen D2C headless e-handel. Överger Magento

In Adobe Commerce / Magento, Centra, E-handel, Nyheter, Omnikanal, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Orrefors varumärke ska just nu genomgå en större fysisk och digital förändring. För första gången i varumärkenas 279 år långa historia satsar Orrefors och Kosta Boda på att få en direkt relation mot konsument via sina egna e-handelskanaler.

En av de första åtgärderna ska vara en ökad egen kundnärvaro i form av en egen D2C e-handelsprodukt. Denna har byggt upp under de senaste kvartalen och har just släppts loss i ett samarbete tillsammans med Grebban e-handelskonsulter, Centra plattformen, Curamando transformationskonsulter och egna inhouseavdelningen New Wave Groups NWG-IT. Hälsar New Wave Group samt Orrefors Kosta Boda AB digitalt ansvarige Johan Lidenmark.

” – Orrefors och Kosta Boda tar nu de första stegen mot att bli två digitalt erkända varumärken på global nivå. Första steget till att uppnå detta är att skapa oss en större förståelse för vilka våra kunder är. Detta var tidigare svårt då all försäljning skedde via våra återförsäljare, men när vi nu säljer direkt-mot-konsument har vi helt andra förutsättningar att skapa en direktrelation med våra konsumenter – vilket också möjliggör för oss att nå den yngre målgruppen, som tidigare i huvudsak haft en koppling till Orrefors och Kosta Boda genom sina föräldrar. Vi börjar från noll och har en hel del jobb framför oss. För vår framtid är det väldigt viktigt att komma nära våra kunder och se mönster inom respektive målgrupp.”

Säger Johan Lidenmark, Head of Digital på Orrefors Kosta Boda AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Calvin Klein och Tommy Hilfiger-folk lanserar headless commerce

Orrefors handlade annars 2011 upp en dåtida eBay Magento / X.Commerce (Adobe Commerce Magento) av Webbhuset för orrefors.se och orrefors.com. Kostaboda.se är en WordPress CMS användare.