Pixpro om Joomla! referenser och Joomladagarna 2010

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sarah Watz på Pixpro, tillika ordförande i Joomla föreningen i Sverige, berättar att Joomla! marknaden mår prima och att det kommer märkas på årets Joomladagarna i Stockholm i april.

I egna kundreferenser syns det under perioden oktober 2009 – februari 2010 med releaserna TU.se inkl. TU dagspress.se och Medieutbildarna. I höstas kom även WWF minplanet.se och Apoteket Omstrukturering AB (omstruktureringsbolaget.se, apoteksnyheter.se och apoteksgruppen.se) till på Joomla! CMS.

Pixpro nämner även Medievärlden (lanserad 10/3 2009 på Joomla!) som referens, men Medievärlden själva bloggar nu i februari 2010 att: ”När vi bygger en ny sajt passar vi på att byta plattform till Drupal. Inte för att Joomla varit dåligt för oss – utan för att vi tror mer på Drupal som plattform för en sådan mediesajt som vi vill skapa”. Medievärlden har samtidigt valt WordPress för bloggar och även aktivt valt att inte (!) köra Disqus.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nix handlar upp ny byrå, ska revitaliseras

Och absolut, det är fina referenser, men jag måste fortfarande säga jag hör Drupal och WordPress mångfaldigt om. Vart jag än vänder mig.

Pixpro berättar samtidigt de även samlat egna Joomla! produkterna på labb-sajten: labs.pixpro.net. Den första egna produkten, PixSearch till Joomla, ska på 3 år ha laddats hem 25 000 gånger.

Leave a Comment