Professional Scrum Master och Professional Scrum Developer är nya titlar

In Featured, Kanban, Metodik, Nyheter, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Annons: Nu blir det tuffare att kalla sig scrum certifierad. Scrum Alliance och Ken Schwaber har under sommaren presenterat några nya, egna titlar inom scrum för utvecklare. Den gamla scrum certifieringen, "Certified Scrum Master - CSM", som egentligen erbjudits till alla som gått en kurs av en CST (Certified Scrum Trainers) eller en anställd vid ett CST-företag och därefter praktiserat scrum tappar i värde. Framöver ska ni inte blanda ihop... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Hej Martin, Vi introducerat nu Professional Scrum Master utbildningen i Sverige. Det kommer finnas möjlighet varje månad att gå PSM utbildning och certifiera sig.

    Att göra certifieringstestet är förresten inte valfritt om man vill kalla sig Professional ScrumMaster I eller II. Endast de som klarar testet med 85% eller mer blir certifierade. Avgiften för PSM I testet ingår i kursen och man får även rabatt så att PSM II testet kostar $300 om man går kursen

    Mvh

    Henrik Berglund
    http://www.cedur.se/swedish/professional-scrum-master.html

  2. Pingback: Professional Scrum Master I och II kurser av Cedur

Leave a Comment