Resonemanget när Lynk & Co handlar upp CX- och e-handelsplattform samt partners

In CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Online Marketing, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Geelys service- och innovationsvarumärke Lynk & Co har gjort en del tekniska val kring CX/headless ecommerce och molnplattformar orienterade kring domänen lynkco.com under 2022. För att vara redo inför framtiden och tillväxten som väntas för modellerna 01 och 02. Allt fler, ofta blå, apputhyrningsbara bilar med millennialspar vid ratten syns numera i Sveriges två största städer.

Det är stor skillnad jämfört med ett år tidigare när det enbart fanns enstaka nummer fordon och uthyrningstjänsten buggade eller nästan uteslutande var nedlagd i Sverige.

Plattform då, det blev gamla Volvo Cars-valet Sitecore Experience Platform XP 9.3 (med xDB, Path Analyzer och xProfile samt Sitecore Cortex och Sitecore Marketing Automation) i en Azure (samt Microsoft Azure PaaS)-miljö som lever kvar inom den kinesiskt ägda koncernen. Angela Manwiller, Head of Web Platform Lynk & Co med team tillhör de som valde att jobba vidare tillsammans med den EQT-ägda danska plattformen. Nästan hela Lynk & Co International AB sajten Lynkco.com är numera även externt lanserad och baserad på en Sitecore plattform. Projekten sköts från främst Sverige men även via egna digitaliserings- och utvecklingsenheter i Kina.

I Sverige nyöppnade Endava tillhör de som berättat för MKSE.com att de jobbar med Lynk & Co’s senaste digitala projekt och produkter. Även service design-experterna på Lynxeye har jobbat med olika typer av positioneringsprojekt och arbete för bilinnovatören.

Vid starten 2016 (!) var det ett 16-mannateam från svenska Stendahls som var föredragen partner. De ledde de första CX-projekten (PHP custombygge med plugins) tillsammans med Mr Smith, Adamsky, Revolve, Jung Relations och Dentsu i Shanghai.

Sitecore annars är, efter ett martechfokuserat M&A år under 2021, i fullt sjå med att pussla ihop t ex egna förvärvet Ordercloud (B2B, B2C, B2X) tillsammans med olika headless miljöer. För en attraktiv målgrupp av kunder i behov av en mer headless commerce setup. Med ett tyngre Enterprise stöd och fina referensloggor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Thule handlar upp Salesforce av Wipro för realtids-support och kund-trackning