RevolutionRace tänker i nya banor, vill produktifiera egen e-handel. Tar in Contentful headless CMS

In Commercetools, Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, litium, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

RevolutionRace med RevolutionRace.com och RevolutionRace.se berättade för blott två år sedan om att de efter ett noggrant förarbete i utvärderingen av potentiella leverantörer valt en litium SaaS e-handel framöver för egna sajterna och e-handeln. Levererad av Distancify i Alingsås. Det börsaktuella klädbolaget återfanns tidigare på en PrestaShop som av hackerattackutmaningar och bristande underhåll omedelbart skulle bytas ut.

Men numera är det headless Contentful som gäller på IR-sidor, informativa webbplatser och andra digitala nytryck inför börsdebuten och annat. Det ska även passa aningen bättre med en del av Revolutionraces affärsmodell, som officiellt förtäljer att bolaget ”driver och förvaltar över en e-handelsplattform”. Inte otänkbart att börskursen ska påverkas genom att bli mer som REWE (skapade Commercetools, den avknoppningen värderas idag till runt 17 mdr SEK) eller Boozt (som nyligen lyfte egna värdet i att kasta ut offshore-konsulter och plattformar och istället skapa och ”bli” sin egen plattform). Precis som kollegan Zalando tidigare valt att göra.

Vi har mer på samma ämne:  SATS på god väg med egna headless flytten, köper in nytt CRM

RevolutionRace är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]annars verksamma inom e-handel och detaljhandelsbranschen. Utbudet inkluderar exempelvis kläder, skor och accessoarer för friluftsliv. Produkterna vidaresänds direkt till kunderna under det egna varumärket.

PrestaShop fick för några år sedan stor varningsflaggning av säkerhetsfirmor då produkten ansågs väldigt öppen för hack-attacker (250 000 butiker drabbades 2015).[/ppp_patron_only]