Modejätten nära konkurs, bytte indisk offshore mot förvärvad nearshore för e-handelsutveckling

In CXM, E-handel, Nyheter, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Allt färre väljer att anlita offshore IT-konsulting för utveckling av CX, e-handel, martech och kundnära tjänster. De försök under det senaste halvdecenniet som gjorts att lägga ut den typen av projekt har inte gått bra. Det har snarare blivit mer komplext och dyrare än alternativen. Som en digital/webbyrå, en lokal IT-partner, bygga nytt inhouse eller egna IT-avdelningen.

Nu berättar även Boozt att de inte alls kom vidare med sina tidigare offshore partners inom ehandelsutveckling. När Boozt sourcade egna e-handelstjänster gick det så pass illa att grundarna var nära att lägga ned Boozt, berättar medgrundare och teknikchef Jesper Bröndum:

”– Vi arbetade med offshoring av IT-tjänster från Indien och Vietnam innan vi bytte affärsmodell. Offshoring fungerade inte väl för ansvarsområden och förståelse för våra kunders behov. Det var svårt att arbeta när offshoreleverantören sov och tvärtom.”

Ett slumpmässigt möte med en skicklig utvecklare från Litauen för tio år sedan vart rätt för Boozt. Det ledde till en egen satsning och långsiktig IT-nearshoring från det litauiska företaget Estina, som genom ett strategiskt förvärv tidigare i år har blivit en del av Boozt under namnet Boozt Technology Baltics.

”– Centralt i vår företagskultur är care-why inställningen. Det handlar inte endast om att veta utan även om att bry sig. Att vara nyfiken på varför saker och ting är som de är, att välja att agera, och gå den extra milen för kunden, företaget och varandra. Kulturen stöds av vårt företags tre värdeord, tillit, frihet och ansvar.”

Fortsätter Jesper Bröndum



Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mest och minst uppskattad martech, men ändå mest använda. Ny data och föreläsning


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon