Modejätten nära konkurs, bytte indisk offshore mot förvärvad nearshore för e-handelsutveckling

In CXM, E-handel, Nyheter, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Allt färre väljer att anlita offshore IT-konsulting för utveckling av CX, e-handel, martech och kundnära tjänster. De försök under det senaste halvdecenniet som gjorts att lägga ut den typen av projekt har inte gått bra. Det har snarare blivit mer komplext och dyrare än alternativen. Som en digital/webbyrå, en lokal IT-partner, bygga nytt inhouse eller egna IT-avdelningen.

Nu berättar även Boozt att de inte alls kom vidare med sina tidigare offshore partners inom ehandelsutveckling. När Boozt sourcade egna e-handelstjänster gick det så pass illa att grundarna var nära att lägga ned Boozt, berättar medgrundare och teknikchef Jesper Bröndum:

”– Vi arbetade med offshoring av IT-tjänster från Indien och Vietnam innan vi bytte affärsmodell. Offshoring fungerade inte väl för ansvarsområden och förståelse för våra kunders behov. Det var svårt att arbeta när offshoreleverantören sov och tvärtom.”

Ett slumpmässigt möte med en skicklig utvecklare från Litauen för tio år sedan vart rätt för Boozt. Det ledde till en egen satsning och långsiktig IT-nearshoring från det litauiska företaget Estina, som genom ett strategiskt förvärv tidigare i år har blivit en del av Boozt under namnet Boozt Technology Baltics.

”– Centralt i vår företagskultur är care-why inställningen. Det handlar inte endast om att veta utan även om att bry sig. Att vara nyfiken på varför saker och ting är som de är, att välja att agera, och gå den extra milen för kunden, företaget och varandra. Kulturen stöds av vårt företags tre värdeord, tillit, frihet och ansvar.”

Fortsätter Jesper Bröndum[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]. Det nordiska e-handelsföretaget Boozt förvärvade i somras litauiska techbolaget Estina med runt 30 medarbetare. Förvärvet var inte bara en del av jakten på kompetens i Skandinavien, utan en naturlig följd av Boozts företagskultur efter tio års lyckad nearshoring av IT-tjänster.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Martech-tjänsterna de ledande transformationskonsulterna säljer mest av just nu