Rituals introducerar Salesforce e-handel med gratis och personaliserade te-sorter, handmassage och produktprover, ökar med 80%

In Nyheter, CXM, E-handel, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rituals Cosmetics har valt att handla upp en Salesforce Commerce Cloud för sin digitala upplevelse- och e-handelshantering. Det är en större kund och ett viktigt case för nordiska Salesforce. Bara det svenska bolaget Rituals Cosmetics Sweden AB omsätter närmare 700-800 Mkr årligen. Raymond Cloosterman grundade holländska Rituals 2000 och sedan dess har företaget växt explosionsartat. Han har bland annat sagt om sina framgångar:

” – Jag tror med själ och hjärta att vi med lite speciell omtanke kan förvandla våra dagliga rutiner till speciella ögonblick. Denna filosofi att man med en liten ansträngning kan skapa lite extra lycka ville jag överföra till ett lyxigt märke med skönhetsvård för hem och kropp. Ur detta föddes RITUALS… med ett omfattande och unikt utbud av lyxiga produkter med allt från kropps- och ansiktsvård, kläder och doftljus till parfym, makeup och te”.

Salesforce berättar för MKSE.com att dagens Rituals-kunder kräver en fokuserad och personlig shoppingupplevelse. Rituals Cosmetics har därför börjat erbjuda varje kund handmassage, en kopp te och ett urval av produktprover. Rituals ska även sjösatt en Eistein AI-driven digital upplevelse för att sköta personliseringen. Det ska ha lett till en 80% ökning av onlineförsäljningen redan efter 12 månader (även om man då från Salesforce håll räknade på mindre aktiva e-handelsåren 2015 till[ppp_patron_only level=”1″] 2016).

Vi har mer på samma ämne:  Emakina köps upp av EPAM, påverkar många anställda i Sverige

Rituals köpte en Demandware / Salesforce lösning redan 2013, så det är en van användare. De använder även Service Cloud och Audience Studio.[/ppp_patron_only]