Rituals introducerar Salesforce e-handel med gratis och personaliserade te-sorter, handmassage och produktprover, ökar med 80%

In Nyheter, CXM, E-handel, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rituals Cosmetics har valt att handla upp en Salesforce Commerce Cloud för sin digitala upplevelse- och e-handelshantering. Det är en större kund och ett viktigt case för nordiska Salesforce. Bara det svenska bolaget Rituals Cosmetics Sweden AB omsätter närmare 700-800 Mkr årligen. Raymond Cloosterman grundade holländska Rituals 2000 och sedan dess har företaget växt explosionsartat. Han har bland annat sagt om sina framgångar:

” – Jag tror med själ och hjärta att vi med lite speciell omtanke kan förvandla våra dagliga rutiner till speciella ögonblick. Denna filosofi att man med en liten ansträngning kan skapa lite extra lycka ville jag överföra till ett lyxigt märke med skönhetsvård för hem och kropp. Ur detta föddes RITUALS… med ett omfattande och unikt utbud av lyxiga produkter med allt från kropps- och ansiktsvård, kläder och doftljus till parfym, makeup och te”.

Salesforce berättar för MKSE.com att dagens Rituals-kunder kräver en fokuserad och personlig shoppingupplevelse. Rituals Cosmetics har därför börjat erbjuda varje kund handmassage, en kopp te och ett urval av produktprover. Rituals ska även sjösatt en Eistein AI-driven digital upplevelse för att sköta personliseringen. Det ska ha lett till en 80% ökning av onlineförsäljningen redan efter 12 månader (även om man då från Salesforce håll räknade på mindre aktiva e-handelsåren 2015 tillDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GM handlar upp Adobe Experience Cloud för att vägleda elbilsägare


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon