Så blev nya SvD.se på Escenic

In Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Nya, total re-designade Svenska Dagbladet SvD.seEscenic (med .svd-sidändelser istället för .ece) har släppts.

Och det är en nästan lika nyskapande historia som när Nyheter24.se relanserades eller när redesignade SydSvenskan.se såg dagens ljus.

Det finns fler artikelbilder, samlade i fadade bildvisare med pilrotation (fungerar med tangentbordet) och länksamlingar på startsidan till toppartiklar.

Sajten har breddats något och designas i sin helhet extremt likt den tryckta tidningen. Som MKSE.com berättade innan lansering testar SvD något nytt med att ha med tidningssektioner i sin helhet, staplade på varandra på startsidan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kungliga Operan handlar upp ny digitalpartner, datadrivet avgjorde

Nyheter redovisas och sorteras även komprimerat på olika sätt i ett fliksystem med bla ”Mest läst”. För kommentarer används Disqus, som per standard är inhopfällda.

Bloggarna är i WordPress CMS – som alla andra. Där används en jQuery fancybox för bildhantering.

Annonserainfo ligger i en absolut toppbar. Och i slutet av startsidan får stora tydliga erbjudanden en massa plats.

Alla vill vara med på den, vilket gett en minst sagt lång startsida. Mäter 2280.7 KB på 182 objekt men med fin optimering och CDN-hantering laddades helheten på fullt accepterade 4,8 sek enligt Pingdom.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kungliga Operan handlar upp ny digitalpartner, datadrivet avgjorde

Mogul jobbar sedan tidigare med SvD.se och deras Escenic. Den andra bilden visar den gamla SvD.se.

Kommentarer

  1. Helheten är riktigt snygg. Det går snabbt och enkelt att navigera runt. Hittills verkar det fungera bra med de egna teckensnitten. Till skillnad mot sydsvenskan känns placeringen av allting naturligt och ordentligt framarbetat. Skulle dock hemskt gärna se att bilderna i artiklarna var större och bredare, kanske med artikelns sidokolumn under bilden, som på dn. Sen att toppbannern är absolut är inte ok alls. Hör ni det svd? Låt oss scrolla bort det där odjuret som äter upp alla små skärmar.

Leave a Comment