Så blir Handelsbankens nya internetbank

In API, IBM Lotus Notes, Microsoft .NET by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

handelsbanken cms

Se där, en bank som kanske inte kastat bort miljardbelopp på sin re-design och sitt plattformsbyte? Ofta aningen mer försiktiga Handelsbanken presenterar en helt ny design för första gången på kanske fjorton år (se bild från Netscape Navigator)shb internetbank

Handelsbanken arbetar med att toppnavigeringsplacera en hel del innehåll (tidigare i en omfattande vänstermeny), att automatiskt dölja passiva navigeringsval (bra) och att skapa högerställda ikoner för kommunikation med banken. Men har inte vågat ändra ett dyft (!) i räkningsbetalflödet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UPS lägger ned CMO-rollen, VD vill se snabb effekt och tydligare bidrag till bolagets lönsamhet

Dessa designförändringar har delvis rullats ut för vissa tjänster inom SHB.

SHB har nyligen även aktiverat sin, Danske bank, Länsförsäkringar, Nordea, SEB och Swedbank/Sparbankernas nya mobilbetaltjänst Swish samt har lanserat uppdaterade Android, iPhone och iPad appar.

Handelsbanken kör Lotus Notes sidor, en äldre custom.NET lösning och har en med SDL Tridion (.NET) lösning. 2011 öppnade banken upp ett API. Cybercom är en av mobilleverantörna till SHB.

Det är många banker som gör om under 2013. Snart väntas Avanza på Adobe CQ5 och även SEB, Nordea och Skandiabanken gör om sina sajter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken bygger 70 man stort Salesforce CoE low-code team

Kommentarer

  1. Avanza har sedan rätt länge löpande nyimplementerat sin inloggade tjänst, vilken är öppen att använda medan arbetet pågår parallellt med den gamla, men det har de flesta antagligen noterat. Nordnet har nyligen lanserat en ny webtrader (och borde förövrigt göra om sina menyer). Carnegie gjorde nyligen om externwebben inklusive mobilanpassning (www.carnegie.se) och är i tidigt stadium vad gäller att göra om den inloggade tjänsten från scratch (bortsett bakomliggande).

  2. M.handelsbanken.se är jättebra! Tack för den!

Leave a Comment