Så blir Region Skånes nya högpersonliserade intranät

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Region Skånes släpper inom kort sitt nya intranät berättar intranätchefen Jesper Bylund. Mycket har 2018 anpassats för att bli personaliserat och anpassat efter inidivduella behov. Jesper listar några exempel.

En förändring är att allt på startsidan har blivit möjligt att minimera, för att ge en snabbare överblick över den personlga startsidan.

Små, enkla arbetsrum har även tagits fram som ska innehålla de 30 saker en användare med kollegorna på egna avdelningen behöver nyttja om och om igen. Dessutom finns en ”Rollbox” med 200 sidor expertstöd för särskilda yrken samt ”Dina system” – Listan på de system och program en individ behöver i arbetet. Listan har några förslag från början, användaren fyller själv på med fler.

En sista personalisering är ”Dina genvägar” – en lista på de genvägar användare skapar när de surfar runt på intranätet. Den egna förvaltningen ska ha förvalt några.

Efter slutlig test, ett 20-tal buggar och anpassning av sökmotorn ska allt lanseras.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.