Så kan SvD och Aftonbladet SPiD/PayEx paywall se ut

In Escenic, Nyheter, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Schibsted Payment

SPiD är Schibsted javabaserade payment inloggning och betalplattform som i delar används av t ex Aftonbladet.se Plus idag. Men tjänsten i version 2.2.4 har nu även rullats ut till fullo på norska testpilotsajten FVN.no.

Och visst liknar det pionjären, kollegan till Schibsted CMS-valet Escenic, TheTimes.co.uk två års (!) gamla experiment. Ett initialt både misslyckat, men senare av flera även hyllat betalväggsförsök.

På den norska sajten går det till så att sajters bilder vid mouse-over försetts med låssymbolen nedan. Och efter klick ges en mängd vänlig information om betalävggen som följs av en del med med tre, nedfällbara flikar. Där erbjuds alternativen:

  • 1 år – 199 kr / månad (inklusive en pappersedition)
  • 30 dagar – 299 kr
  • 24 timmar – 25 kr
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Det finns även Facebook, Google ID och Windows Live inloggningsmöjlighet vid registreringen hos SPiD. Betalningen sköts med kortbetalning via PayEx. Årsabonnemang kan betalas med faktura.

Öppna låset är öppna artiklar, de två ramarna betyder ”bildspel”. Det även finns en mängd symboler för t ex Facebook, Google dela som skapats i samband med införandet.

FVN.no har för övrigt även infinite scroll och ”läs även” notifyer i nedre högra hörnet, snyggt och inget vi får se på svenska nyhetssajter. Ännu.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Leave a Comment