Så ska Elastic Path bli Nordamerikas ledare på Microservices och API-driven Commerce

In Adobe Commerce / Magento, API, Elastic path, Headless / Decoupled CMS, Java, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Elastic Path är på krigsstigen i form av både marknadsföring, snappa upp hypade ord och nu även sett till förvärv. Det 20 år gamla bolaget, nyligen stärkta av närmare 420 Mkr från Sageview Capital 1,5 år sedan, tar över microtjänste-fokuserade e-handelsbolaget Moltin.

Moltin ska hjälpa den kanadensiska java e-handelsaktören att bli bättre på just att bygga mikrotjänstearkitektur och Samma upplägg som Vista Partners nyligen visade sig tro stenhårt på med sina miljardinvesteringar i tyska Commercetools och ”API-driven commerce”.

Det är en position bolaget redan börjat ta i sin paketering och positionering. Inte minst för den amerikanska marknaden. Moltin pratar gärna om sig själva som det flexibla, mer fria, JAMstack-vänliga alternativet till Shopify och framförallt Adobe Magento. En plattform de har flera alternativ för de kunder som vill migrera från. De erbjuder gärna API-first tanken och lösningar för att kunna skapa e-handelsegenskaper på content sites, sociala kanaler, i annonser, mobila appar, chatbotar, VR, IoT och bloggar. En vision de delar med den som just ny byggs för Elastic Path Commerce Cloud. Det menar e-handelsbolagets grundare Harry Chemko.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify och BigCommerce går head to head som bästa headless produkt 2024

Med nya förvärvet är kanadensarna övertygade om att de kan ge varje ny och befintlig kund ”Microservices-Powered Digital Innovation” vid varje shoppingtillfälle som erbjuds.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss