E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud

Salesforce Commerce driver 4200 sajter, firar med större headless API-paketering

In E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vem går inte headless inom e-handel? Inte ens molnkramaren nummer ett, Salesforce Commerce Cloud, kan undvika att ta med termen i sin marknadsföring 2020. Även om många av de delar som traditionellt förknippas med fullt API-drivet headless knappast var tongivande i Demandwares gamla, tight paketerade arkitektur och roadmap.

Under NRF 2020 i New York var Salesforce en huvudsponsor som då passade på att avtäcka egna satsningar på headless commerce, API-driven Commerce och Microservices E-commerce. Detta med egna rekordförvärvet av MuleSoft där nya MuleSoft Accelerator for Commerce Cloud används för att skapa den nya, mer öppna lösningen.

Det finns även nya commerce APIs samt API:er i “Commerce Cloud Developer Center” med olika SDK:er för headlessutvecklare. Dessutom har utbildningssajten Trailhead försetts med olika Headless Commerce Solution Kits för de som vill läsa på.

Salesforce Commerce Platform ska senaste året även nått milstolpen 4200 live e-hadelssajter i 84 olika länder. De betyder de når 900 miljoner online shoppare.Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.