Salesforce nöjda med senaste kvartalet, Data Cloud CDP växer snabbast

In CDP, DMP, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad går bäst inom Salesforce? Det vet vi baserat på skottdagens nya siffror per affärsområde från företaget. Om man delar upp helårssiffrorna efter erbjudande per moln så ökade försäljningsintäkterna från Sales Cloud med 19 procent på årsbasis, Service Cloud med 18 procent, Marketing and Commerce med 21 procent, Integration & Analytics med 16 procent och Platform & Other med 36 procent.

0 %
växte Marketing/Commerce med
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Totalt ökade intäkterna fjärde kvartalet sett till år över år med 11 procent, till totalt hela 9,29 mdr dollar.

Vidare ska attrativa ARR-området (återkommande prenumerationsintäkter) inom Salesforce Data Cloud vara ett utropstecken. De närmar sig 400 miljoner dollar i ARR, och växte med nästan 90 procent på årsbasis. Under fjärde kvartalet 2023 var även en fjärdedel av affärerna på över 1 miljon dollar. Det är goda nyheter sett till affärens storlek samt till att Data Cloud CDP är en dörröppnare och anses vara viktigt som framtidssäkrande kundenagagemang för Salesforces produktsvit.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce dominerar inom Cross-Channel Marketing Hubs capabilities