Salesforce och Optimizely kämpar med att hitta representativa prestigekunder ta upp på stora scen, använder IBMs chattmotor

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är verkligen tufft att hitta en prestigekund som är en mjukvara helt trogen idag. Det märks inte minst ibland öppnings- och huvudspårstalarna i årets Salesforce Dreamforce samt Optimizely / Episerver Opticon 2021.

I den senare återfinns Fitbits ansvariga för Platform Engineering Dawn Baker som är en användare av Optmizely sedan MTV- och A/B-testtiden och hennes början på bolaget 2016. Hon både inledningstalar strax efter Optmizelys VD Alexander Atzberger inlett eventet samt återkommer 30 minuter senare med en hel session om samarbetet tillsammans med Optimizelys CMO. Uppenbarligen ett varumärke och en kund Optimizely vill förknippas med.

Men Googleägda Fitbit.com är samtidigt officiellt en större Adobe Experience Manager CMS användare och prestigekund. Sedan länge tillbaka. Så Optimizelydelarna är väldigt begränsade i licens- och representation i förhållande till samma engagemang hos Adobe. Det talas det tystare om för de 500-600 digitala åhörarna online. Detta är ett val Fitbit gjort tillsammans med massa alternativ CX-mappning och statistik från både Google GTM, Google Analytics Enhanced eCommerce och t ex Adobe Target personalisering/tag management. Inte heller för e-handel gäller Optimizely Commerce, där används en konkurrerande DigitalRiver Ecommerce .NET med bl a PayPal stöd.

Vi har mer på samma ämne:  Uppköpshungrigt Valtech köper upp ännu ett bolag, ny marknad i sikte

Salesforce Dreamforce 2021 har på stora scen och som huvudtalare först 5-6 Hollywoodkändisar. Men på sjunde plats återfinns Mercedes-Benz svenska globala CEO Ola Källenius. Men Mercedes-Benz med mercedes-benz.se är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]även de en större Adobe Experience Cloud-lösning biltillverkaren jobbat på de senaste åren. Tillsammans med stora delar av den andra programvaran inom Adobe Marketing Cloud sviten.

Det blir faktiskt ännu jobbigare för Salesforce. I all egen content berättar de löpande om hur oöverträffat Slack är som komplement till egna produktsviten inom kommunikation. Men som chattmotor för egna Dreamforce-eventet har de ändå valt ett konkurrerande stöd från IBM och IBM Video Chat som officiell kommunikationsplattform. Ingen egen Salesforce Chatter eller Salesforce Slack chatt där alltså. När MKSE.com påpekar detta i chatten döljs direkt meddelandet av Salesforce moderatorer.

Vi har mer på samma ämne:  Real Madrid knyter ihop offline och online, byter från Dynamics 365 till Adobe AEM

Det är med andra ord från år till år allt svårare för plattformsföretagen att hävda sin unikitet, kundlojalitet och dedikation. Inte minst med de snabba byten som cloud och SaaS erbjuder. Även om de har en fin relation ihop för stunden.

[/ppp_patron_only]