Salesforce skapar billigt SME-paket, säljer genAI tillsammans med IBM

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce tutar och kör med två större avslöjanden under måndagen. Det ena är ett nytt erbjudande paketerat mot SME; små och mellanstora företag. Där finns Starter som ska konkurrera med bl a Zoho. Salesforce har tagit egna CRM-sviten, känd för att inte vara direkt billig och lagt in stöd inom Sales Cloud, kring Analytics och email marketing verktygen från Marketing Cloud i en ”Starter” pack. En av de första testmarknaderna är Indien.

0 %
av alla transformationsprogram misslyckas enligt big blue, men inte via egna Garage
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Det andra är att IBM kommer börja sälja Salesforce CRM mer aktivt. Det har tidigare skett genom IBMs varumärke Bluewolf (sedan 2016!) men ska nu ske mer generellt bland IBMs konsulter. IBM kommer att använda sin accelerator och sina processer i IBM Garage-upplägget för att få kunder att implementera Salesforce Einstein AI, Salesforce Sales Cloud och Salesforce Marketing Cloud. Samarbetet kallas främst ett AI samarbete kring att sälja in generativ AI för företag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Helheten var avgörande när Ramundberget valde ut Salesforce och NoA