Salesforce släpper Commerce CDP, API-ehandel och Fulfillment Network. Avslöjar framtida visionen inom e-handel

In CDP, DMP, Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ännu mer CDP-nyheter idag. Det är inte en slump att så många pratar om akronymen nu i september och oktober. Salesforce hade med förkortningen i nästan varenda produktsläpp i veckan och det har visat sig att procentuellt är CDP bland marknadschefernas nya favoritbegrepp att slänga sig med. Samtidigt som blott 1% faktiskt HAR infört ett CDP i praktiken – något som MKSE.com Martin Edenström pratade om i denna föreläsning.

Salesforce CDP finns redan och har bl a införts av svenska Telia. Det kommer även att komma ett nytt Salesforce CDP for Commerce under slutet av nästa år också, meddelades under Dreamforce. Då kommer olika typer av kunddata från alla ehandelsinteraktioner att loggas och kunna kombineras med vanliga Salesforce CDP datan.

Vi har mer på samma ämne:  Börsen slaktar noterade produktbolag inom e-handel, 80 procent av värdet borta

T ex ska en ehandelschef via ett automatiserat Slack-meddelande kunna få tips om vilka produkter i egna katalogen som inte ”performar” tillräckligt bra. För att därefter direkt kunna gå in i Salesforce grafiska, interaktiva studio och skapa en banner/kampanj som [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]säljer de drabbade produkterna till ett rekommenderat, rabatterat pris. En fin vision förutsatt att affärssystem, CRM, CDP, marketing automation, Slack premium, Sales Cloud etc. har handlats upp av e-handelschefen och marknadschefen och integrerats ihop på rätt sätt och i rätt svitlicensavtal.

Vi har mer på samma ämne:  Adobe Experience Cloud uppdateras med CDP databörs mellan kunder samt grafisk kundresemappning

Till Salesforce Commerce Cloud kommer även Salesforce Payments by Stripe betalmetod samt Salesforce Fulfillment Network feat. FedEx för att ta upp kampen inom fulfillment med Amazon FBA och Shopify Fulfillment Network B2C / B2B.

[/ppp_patron_only]