Salesforce stämda, hårdare krav kring marknadsföring av tekniska egenskaper att vänta

In CDP, DMP, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tidigare produktchefen för Salesforce erbjudande inom CDP (Salesforce Genie) Karl Wirth har stämt bolaget för falsk marknadsföring och missvisande uppgifter i ett uppmärksammat ”whistleblower” ärende. Vad som ska upp i rätten är huruvida Salesforces kunddataplattform (CDP) ”Genie” enligt offentliga presentationer och all dokumentation (vid t ex Dreamforce-konferensen i september 2022) verkligen har utlovade realtids-funktioner. Wirth hävdar att dessa påståenden var vilseledande, eftersom Salesforceplattformen ”helt saknade sådana möjligheter.”

0 SEK
per månad börjar Genie Corporate Plan på
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Wirth ska försökt påtala detta internt men tystats ned och till slut avskedats, eftersom bolaget enligt ärendet känt sig manade att kunna påvisa realtids-funktioner i förhållande till konkurrensen.

Ärendet kan bli ett mer omfattande branschproblem eftersom denna typ av produkter och sviter dagligen handlas upp andra halvåret 2023. För enorma belopp. Ett förvärv av en motsvarande produkt är oftast en mångårig, kostsam investering som direkt påverkar en kunds digitala förmåga. Och därav även hela den grundläggande affärsmodellen idag. För många år framöver. Då gäller det att marknadsförda egenskaper verkligen existerar.

Ärendet är även uppmärksammat då Salesforce av många anses ligga i en egen liga när det gäller att prata ”magi” och förenkla mycket komplex teknologi ned på en ”cartoonish” nivå.

Max Ardigò på SAS påpekar samtidigt att i den mest omfattande nuvarande Everest-studien, rekommendationen av vilket CDP som kunder ska välja (ett jätteområde idag att jämföra med e-handel eller CX/CMS) så saknas kundbaserad samt komplett insyn i helaDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Onoterade Martech-bolag donerar vilt för att få synas på Nasdaq-storskärmen