Salesforce Sverige, ledaren inom höga löner går bra. Nya siffror offentliggjorda

In Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En period gällde en en viss mysticism kring svenska Salesforce uppe i Hi-tech building. De ville inte berätta hur stora de var och undvek att ta möten eller produktpresentationer i egna lokalerna. Men, likt svenska IKEA under 2020, har bolaget börjat öppna upp allt mer. Inte minst genom nya Sverige-VD:n Dan Bjurman som ägnat isoleringen i maj åt att göra nya intervjuer.

I ett samtal med DI får vi veta att svenska bolaget, som numera huserar på United Spaces Stockholm Waterfront, idag består av 140 anställda. Det är rejält ned (!) från de listade 254 anställda i årsredovisningen 2019. Men det kan röra en bolags-split, för egna personalgruppen ska ha växt, visar Salesforce Sveriges siffror. Det är däremot ingenting mot moderbolaget. Marc Benioff och co. siktar på 80 000 anställda om fyra och ett halv år och en omsättning på 34 miljarder dollar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia omvänder otrogna kunder, installerar Adobe Martech CDP, Adobe Journey Optimizer och Marketing Cloud

Salesforce har tidigare gjort sig kända för att ha bland den högsta individuella omsättningarna, tillika lönen, per anställd. Detta verkar leva kvar även 2020, enligt den senaste årsredovisningen. Trots ökade antalet i personalen. Där omsätter bolaget hela 751 Mkr med en vinstmarginal om 5 procent (upp något från 2018) vilket ger en imponerande omsättning om 2,9 Mkr per anställd. Snittönerna för 2019/2020 är ännu inte offentliggjorda.

I slutet av förr-förra året uppdagades att Salesforce behöll sin plats som det IT-företag som betalar ut högt löner i snitt i Sverige. Salesforce gav då 189 medarbetare i snitt 185 000:- SEK i månaden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avantime vinner SMÅA, stöd inom digital marknadsföring och SoMe

Salesforce namedroppar även nya prioriterade kundlistan. Där återfinns idag Volvo, Ericsson, Telia, Tetra Pak och Volvo Cars. Samt Izettle och Mathem. Enligt Dan Bjurman är den totala listan ”bestående av tusentals kunder i Norden”.