Scania rullar ut enorm global webb, Adobe AEM ny plattform

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

När Scania rullar ut sin första nya lastbilsserie på två decennier jobbar de digitalt med SapientNitro. Och det är några rejäla nya digitala satsningar som sjösatts. MKSE.com har tidigare påpekat att Scania haft 14 (!) år gamla webbmallar uppe, men inte längre.

Nysatsningen marknadsförs av en kampanjsatsning i sociala medier-kopplade lanseringen Nextgenscania.com. En mediasajt kopplad mot Instagram, Youtube (med en egen show med Hayley McQueen som programledare), Twitter och Facebook. De första tre redovisas i ett löp på startsidan av kampanjssiten.

Men det stora digitala jobbet har skett på helt omdesignad huvuddomänen https://Scania.com. Efter att tidigare haft delar av huvudsajten på SDL Tridion .NET CMS har Scania nu bytt CMS och teknikstack till Adobe AEM.

Besöktet börjar med en splash som visar besökare i olika geografiska riktningar eller till gruppnivå eller till Transport solutions. Kontaktuppgifter i form av adress och telefonnummer går före länk till landssajt. Men både huvuddomännen och en majoritet av alla sajter återfinns sedan på Adobe AEM lösningar med högupplösta bilder, bildcollage med storytelling och maskinpresentationer med slogans och säljargument.

0år
sedan släpptes senast en ny lastbilsserie

Scania köpte 2014 in Sitevision som intranät och har även Alfresco PHP lösningar. Sitecatalyst används för statistik och Adobe Dynamic Tag Management finns installerat.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabben 2.0 är en grej, Scania öppnar Scania Sergel hubb

Leave a Comment