Senaste Forrester Digital Experience Platform Wave anses skadlig för branschen

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Oracle WebCenter Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur viktiga är Forrester och Gartner när plattformar ska bedömas? Det blir bara värre och värre enligt branschanalytikerna på DCG. De är ytterst upprörda över den senaste Forrester Digital Experience Platform Wave (av Mark Grannan, Ted Schadler samt Stephen Powers och Sara Sjoblom) som anses vara ett ”löjeväckande skämt skapat av latmaskar”. Det kan till och vara en ”skadlig skapelse” som branschen å det yttersta bör hålla sig borta från.

”This is nonsensical. No one buys technology this way, and no one values the vendors in this Wave based on the criteria Forrester has laid out.”

Den senaste Wave’n från Forrester får kritik för att den är en typ av mischmasch där de blandat ihop alla andra Waves de tidigare skapat för att utse en slutgiltig vinnare (Oracle, de med mest pengar och en återkommande storsponsor till Forrester). Trots att Forrester själva myntade branschens rådande, sunda tanke om ”best-of-breed” upplägg redan för fyra år sedan (Stephen Powers samt Matthew Brown, Brian K. Walker och Joe Dang – några av dem jobbar på produktbolagen idag).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Och det är Forrester och Gartners egna gnidighet som lett till att det finns så mycket Waves’ och Magic Quadrants. Som ständigt överlappar och knappast kompletterar varandra. De tar omkring 40 000:- SEK per nedladdning av varje rapport från sina företagskunder.

DCG frågar sig om fler miljardförvärv är Forresters enda syn på CXM/DX kompetens och framgång. Samtidigt som kunder låses allt tightare till en leverantör och en partner med full makt att ta betalt vad de vill.

”Should Adobe buy a Sales Force Automation tool to get themselves back into the Leaders circle?”

MKSE har skrivit mycket om detta ämne och om mindre analytikeralternativ till Gartner och Forrester. Sök eller klicka er vidare för det senaste.