Sharepoint förlorare enligt nya CMS Watch

In Alfresco, ECM, Nyheter, SharePoint MOSS 2007 by edenstrom10 Comments

Nya CMS Watch ECM Suites Report 2009 visar att Sharepoints framfart i ECM marknaden mest är snack. Konkurrerande ECM företag har istället växt och tagit marknadsandelar inom områden där Sharepoint är svaga. Andra har ersatt Sharepoint MOSS 2007 USP:ar med add-on tjänster. CMS Watch analytikern Alan Pelz-Sharpe säger att det är förvånande att Sharepoint inte slagit igenom bättre. En av de starkast lysande ECM stjärnorna just nu är open source produkten Alfresco....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Sharepoint har inte röjt scenen på ECM-områden som dokumenthantering eller processtöd. Men när det gäller intranät så har det tighta samspelet med Office och Exchange givit dem framgång på den marknaden.
  Trots att det är dyrt, överkomplicerat och de flesta inte använder obskyra saker eller Excel Services. :)

 2. Sharepoint har inte röjt scenen på ECM-områden som dokumenthantering eller processtöd. Men när det gäller intranät så har det tighta samspelet med Office och Exchange givit dem framgång på den marknaden.
  Trots att det är dyrt, överkomplicerat och de flesta inte använder obskyra saker eller Excel Services. :)

 3. Intressant, fast valet kanske inte är antingen Sharepoint eller EPiServer utan att man i många väljer att utnyttja det bästa i respektive plattform.

 4. Intressant, fast valet kanske inte är antingen Sharepoint eller EPiServer utan att man i många väljer att utnyttja det bästa i respektive plattform.

 5. Henrik: EPiServer och Sharepoint slåss om helt olika målgrupper. Schablonmässigt kan man säga att EPiServer funkar för små intranät medan Sharepoint är om du har stora mängder dokument, höga krav på indexering och sök i olika källor, vill ha förstklassig Exchangeintegration. Kort sagt för avancerade, storskaliga intranät.

 6. Henrik: EPiServer och Sharepoint slåss om helt olika målgrupper. Schablonmässigt kan man säga att EPiServer funkar för små intranät medan Sharepoint är om du har stora mängder dokument, höga krav på indexering och sök i olika källor, vill ha förstklassig Exchangeintegration. Kort sagt för avancerade, storskaliga intranät.

 7. SharePoint är kompetent men otroligt stort. Det tar enorm tid och kompetens för att skapa nya vägar och uppfinningar i verktyget. Men ändå tror jag att det på sikt kommer att vara en viktig spelare. Kanske mer som ett nätbaserat OS eller som en utökad databas/filserver. Många verktyg i MS baseras numera på denna bas; Team Foundation System, mfl.
  EPiServer är dock extremt lättutvecklat och enkelt i sin konstruktion.

 8. SharePoint är kompetent men otroligt stort. Det tar enorm tid och kompetens för att skapa nya vägar och uppfinningar i verktyget. Men ändå tror jag att det på sikt kommer att vara en viktig spelare. Kanske mer som ett nätbaserat OS eller som en utökad databas/filserver. Många verktyg i MS baseras numera på denna bas; Team Foundation System, mfl.
  EPiServer är dock extremt lättutvecklat och enkelt i sin konstruktion.

 9. Mikael O: Varför skulle de slåss om olika målgrupper. Även små företag uppskattar dokumenthantering. speciellt om det är decentraliserat. En kombination av EPiServer och Sharepoint är enormt kraftfullt om man bara förstår sig på hur man integrerar dem på rätt sätt. Dessutom klarar man sig fint på WSS 3.0 som är helt gratis. I kombination med EPiServer får man en grymt kompetent plattform.

 10. Mikael O: Varför skulle de slåss om olika målgrupper. Även små företag uppskattar dokumenthantering. speciellt om det är decentraliserat. En kombination av EPiServer och Sharepoint är enormt kraftfullt om man bara förstår sig på hur man integrerar dem på rätt sätt. Dessutom klarar man sig fint på WSS 3.0 som är helt gratis. I kombination med EPiServer får man en grymt kompetent plattform.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.