Sitecore förvärvar bolag, vill bli starka på e-handel med PIM och DAM. Bolaget till salu igen?

In DAM, Nyheter, PIM, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att EQT-ägda Sitecore‬⁩ presenterar företagsförvärv hör inte till vanligheterna. Men idag gör CX/CMS/Commerce produktbolaget ”en Salesforce” och adderar en ny typ av kompetens till egna företaget. Däremot är det inte direkt en renodling av produktbolagets verksamhet som införlivas. Istället köps MRM (marketing resource management ) specialicerade RealStyleLabs‬⁩ i Belgien upp i sin helhet. Bolaget har runt 100 anställda.

CEO Mark Frost kallar förvärvet för en satsning på att bli bäst på ”end-to-end digital marketing solutions”. RealStyleLabs‬⁩ har under 15 års tid jobbat med olika martech lösningar för att koppla in främst DAM och PIM system.  Två områden som nu troligtvis kommer bli ytterligare en USP för ett Sitecore som försöker sticka ut i mängden.

” – Tillsammans kommer Sitecore och Stylelabs att vara det enda företaget som kan leverera funktionalitet som spänner över hela livscykeln, från planering till publicering för att leverera rika och relevanta upplevelser skräddarsydda för kundernas behov. Vi erbjuder den bästa digitala marknadsföringslösningen i världen för att hjälpa CMOs och deras team att ta tillbaka på ”contents” kraft som sin mest värdefulla tillgång för att bygga upp livslånga kundrelationer. ”

Säger Frost.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Sitecore har de senaste åren fått ordning på ehandel genom Sitecore Commerce och kan numera utgöra ett fullgott, integrerat alternativ till t ex Episerver och Salesforce (samt på sistone även Adobe). Men inom DAM är det fortfarande en bit till främst Adobe och ingen har ännu tagit steget mot eget, integrerat PIM. Kanske en tom yta för Sitecore att inta?

Sitecore‬⁩ säger att de hoppas kunna fylla en full livscykel, Azure-baserat och API-drivet, genom förvärvet.

Branschspekulanter MKSE.com varit i kontakt med tror att EQT, som själva minst sagt varit med och drivit upp värderingen i CMS-branschen, kan ha fått nog av sitt CMS-insteg och vill passa på att göra sig av med Sitecore medans det fortfarande finns tid. Att då gå mer mot PIM/DAM kan vara ett sätt att addera ytterligare värde till den prislapp om hela 9,24 mdr SEK som EQT fick betala för två år sedan. Men som redan är 50% lägre än, aningen mindre, Episervers värdering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atlas Copco satsar på tung, tysk e-handel. Bygger PWA