SJ tog Alenios råd om EPiServer CMS 5

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

SJ med välbesökta SJ.se och ett intranät väntas inom kort bli en ny stor EPiServer CMS 5 referens. Uppdraget, som upphandlades tidigt 2008, är i slutfas uppstart av implemention.

Rådgivarna Alenio ska ha varit med och tagit fram underlag vid CMS-plattformsvalet. En stor webbleverantör till SJ är EPiServerpartnern Logica som i januari 2009 såg till att 15 andra leverantörer åkte ut.

För inte länge sedan fick även EPiServer Danmarks svar på SJ, DSB, som kund.

Samtidigt verkar SJ’s IT-enhet gilla open source lösningar bättre för egna integrationsplattformen. Den är baserad på Open Sourceprodukter som JBoss SOA Platform, Smooks och PostgreSQL. Leverantör där är Redpill Linpro.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omskriva SJ.se nere för fjärde dagen, skalar upp moln istället för fix

Kommentarer

  1. Hoppas de passar på att bygga om hela bokningssystemet från grunden. Man skulle kunna boka en biljett med hälften så många steg.

  2. Hoppas de passar på att bygga om hela bokningssystemet från grunden. Man skulle kunna boka en biljett med hälften så många steg.

  3. Valet på SJ handlar om SJs intranät. SJ.se, internet ombord, biljettautomaterna etc är även fortsättningsvis Polopoly.

  4. Valet på SJ handlar om SJs intranät. SJ.se, internet ombord, biljettautomaterna etc är även fortsättningsvis Polopoly.

  5. Vi kommenterar i allmänhet inte pågående projekt, utan att våra kunder är med, men här har det blivit lite fel.
    Projektet är inte i slutfasen, utan i inledningen. Det är även, som Magnus beskriver, inte den publika webbplatsen SJ.se som är i fokus för upphandlingen utan intranätet.

  6. Vi kommenterar i allmänhet inte pågående projekt, utan att våra kunder är med, men här har det blivit lite fel.
    Projektet är inte i slutfasen, utan i inledningen. Det är även, som Magnus beskriver, inte den publika webbplatsen SJ.se som är i fokus för upphandlingen utan intranätet.

Leave a Comment