Skolplattformen betalade Gartner-konsulter 2363 SEK i timmen, projektet lika dyrt som att vaccinera hela Sverige

In Java, Microsoft .NET, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det var inte några direkt prispressade avtal då de ansvariga på Stockholms Stad Skolplattformen tog in managementkonsulter, IT-stöd och olika programvaror. Det visar sig i en ny granskning DN gör under torsdagen att en konsult från amerikanska analysföretaget Gartner allena fakturerat 190 timmar i månaden för timkostnaden av 2363 SEK. Under längre perioder, totalt närmare ett års tid.

0Mkr
SEK kostnad är Skolplattformen strax uppe i

Skolplattformen har nu kostat dubbelt så mycket som sin föregångare. Notan passerade för länge sedan 1 miljard SEK och närmar sig med stormsteg 1,2 mdr SEK i kostnader. IT-projektet för information och kommunikation i Stockholms skolor har därmed kostat lika mycket som hela Sveriges vaccinkostnad eller så mycket som staten just bestämt sig för att lägga på att bekämpa all psykisk ohälsa efter pandemin.

Annars är det främst svenska delen av TietoEvry och norska Itslearning som får kritik i den nya granskningen.

MKSE.com tittade i augusti 2020 på alla vändor och vilka på Stockholms Stad (Ann Hellenius, Magdalena Bosson, Tony Mufic, Johanna Engman, Christer Forsberg Philip, och Andreas Nordström) som egentligen borde ställas mot väggen och att anses som ytterst ansvariga i denna osunda, inkompetenta miljardrullning. I februari 2021 säger både Ann Hellenius och Tony Mufic till DN att de inte vill kommentera sin roll eller projekten.

Finansiering för Skolplattformen

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.