Snittlön på 153 000 SEK på svenska Salesforce

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att Salesforce, med 131 anställda i Sverige, mår bra på flera plan är uppenbart. Bolaget betalar hösten 2017 ut en snittlön om hela 153 000 SEK i månaden. Det berättar en ny undersökning utförd i november av undersökningsföretaget Creditsafe. Med 153 000 kronor i månaden får de svenska anställda i Hitechbuilding i snitt 1,8 miljoner om året i lön.

Salesforce svenska dotterbolag SFDC Sweden har de fjärde högsta lönerna i hela landet. Bolaget hör också till de minst könskvoterade på samma listan. Hela 84 procent av alla anställda är män. I en intervju med MKSE.com i våras har Salesforce VD Baman Motivala varit ytterst fåordig om sin svenska bolagsstorlek. Men Hitech-buildinggänget är tydligen strax över 130 anställda, får vi samtidigt veta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E.ON bygger ut egna Salesforce-satsningarna, ny målbild med Marketing Cloud PaaS

EQT, Huawei och King är andra bolag förekommande på MKSE.com på samma lista. Undersökningen gäller AB med minst 50 anställda.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.