SSAB ”skriver industrihistoria”. Kopierar från svensk e-handel, skapar dynamiska profiler

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sitecore har börjat rulla ut den digitala förnyelse de skapat tillsammans med SSABs organisation de senaste 18 månaderna. Sedan Episerver ersattes förra året ska de hjälpt SSAB med SSAB.com att:

”Kopiera konceptet från framgångsrik svensk e-handeln och detaljhandel med dynamiska personliga användarprofiler som lär sig hur en enskilda besökare önskar få sin information paketerad.”

Det ska behövas. Stålverk ska tydligen kännetecknas av en mer snårig inköpsmiljö med många varianter och specialblandningar. I den nya digitala miljön ska professionella köparna kunna mötas av en mer personaliserad miljö som ständigt utvecklas för varje återbesök.

”– Vi har skrivit industrihistoria inom B2B. På kort tid har vi utvecklat en helt ny och mycket omfattande global webblösning som sätter den enskilda kundens unika behov i centrum. Vi har skapat en totalupplevelse av kanaler som kombinerar tryckt material och online-material i ett sömlöst flöde för kunderna. Det här är en stark plattform för individanpassad, så kallad personaliserad, interaktion. Det gör det möjligt för oss att leverera rätt budskap till rätt målgrupp, i rätt tid.”

Säger Lene Sunnegård, Digital Marketing Manager, SSAB. Webbplatsen är global och utvecklad tillsammans med Sitecore-veteranerna Pyramid och Petra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  VD-rotation av ägarna, SAP-gänget ryker på Sitecore och CDP-chefen samt IFS-ledning tar över

Några siffror från det nya projketet:

  • Antalet leads har sedan implementeringen påbörjades ökat med 500 procent.
  • Antalet återbesök på SSABs hemsida har ökat med över 50 procent.
  • Det totala antalet besökare har växt stadigt upp till 2,6 miljoner unika SSAB besökare.

SSAB har totalt cirka 350 olika produkter och omästter ca. 55 miljarder SEK. De är en av Sitecores globalt största kunder just nu och vinner som av en slumt samtidigt även flera Sitecore Awards.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Leave a Comment