Stena Line CXM-anpassar med sex år gammal Sitecore installation

In Check out/Kassasystem, CXM, Nyheter, Sitecore XP, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tillsammans med 17 Sitecore-certfierade och en Sitecore MVP från Mogul har Stenaline.se uppdaterat sin digitala närvaro. Och 2014-releasen andas en hel del ”CXM-experience”, analyserande, personaliserande och optimerande upplevelse. På allas läppar just nu.

Stena Lines nya sajt inleder med geografiska målgruppsanpassningar som därefter följs av anpassade erbjudande i pufform samt en högerställd bokningsfunktion. Funktionen är relativt välintegrerad och hoppar varken ut från sajten eller laddar om sidan alltför ofta. Dessutom erbjuden den social inloggning via Microsoft (!), Facebook och Google (ett val som andas MS-fanboy snarare än faktiskt besöksanalys).

Vi har mer på samma ämne:  Lego överlevde 2020 med Commercetools headless e-handel och D2C strategi

stena line

En mängd kontaktsätt till val som chat och ringa från datorn erbjuds. Hela sex sociala kanaler listas i footer. Av dessa är faktiskt alla uppdaterade i mars månad, den senaste så sent som för 2 veckor sedan. Bra jobbat.

Däremot är varken webben responsiv och att anmäla sig till nyhetsbrev är en två-stegsprocess, postnummer krävs. Och hur lockande är det att i sidtoppen redovisa att en hel sajt bara fått 4 tweets och 5 G+?

Utöver Sitecores CXM-egenskaper finns även Maxymiser installerat.

Vi har mer på samma ämne:  Uppköpshungrigt Valtech köper upp ännu ett bolag, ny marknad i sikte

Stena Line är en av Sitecores mest trogna, svenska kunder. De har funnits med i bilden i över 6 år nu.

Leave a Comment