Stor skillnad mellan heta och mindre efterfrågade e-handelskonsulter och bolag

In E-handel, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vissa svenska e-handelskonsulter, implementatörer, administratörer och rådgivare säljs inte av för lock- och reapriser 2020/2021. De har snarare två eller trefaldigt stigit i värde under pandemin. Där märker vi, enligt egna siffror och uttalanden, t ex Grebban, Centra, IVEO och Episerver/Optimizely/Commercetools-fokuserade Avensia. Där den sistnämndas börskurs nästan dubblats under en 10-månadersperiod. Grabban har växt i personal med 200-300% och Centra har [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]vunnit en mängd nya namnkunniga konton med sitt högaktuella D2C pandemi-upplägg.

Även Viskan har växt med runt 10% per år senaste 24 månaderna, Carismar med omkring 15% mellan 2018 och 2019 medans Panagora Room AB har gått från 42 Mkr omsättning upp hela vägen till 54 Mkr. E37 System AB står och stampar på 10 Mkr omsättning.

Vi har mer på samma ämne:  Jelastic Multi-Cloud PaaS och CaaS tillgänglig i Sverige via nytt samarbete

Därutöver går såklart partners till de stora amerikanska SaaS ecommerce plattformarna fortsatt bra. Som Improove (Salesforce, Magento m fl), Vaimo (Magento) och de största Episerver/Optimizely Commerce installatörerna.

Ett annat gäng som tar skalp efter skalp i en typ av ”e-commerce enhancement” transformationsstöd är svenska Omniarch. De har nu även vunnit över Nelly.com som ny konsulterande expertparner. Trots att bolaget är ecommerce-native sedan många år tillbaka och har en väldigt god egen förmåga.

Nelly ska satsa på främst e-handelsoptimering med fokus i Norden med Omniarch som ny partner. Kristina Lukes, VD för Nelly.com och med lång erfarenhet från att utveckla affär inom fast-moving consumer goods, kommenterar valet av Omniarch som partner:

”- Vi valde Omniarch utifrån deras gedigna erfarenhet av att optimera vår typ av affär i komplexa organisationer och för att de delar vår syn på att alla actions ska ha ett kommersiellt fokus, utifrån värde för vår kund.”

[/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  Icebug.se optimerar på Centra headless och Shopify, fokus på SEO