Ateles med 50 anställda sålt för 46,7 Mkr, Elastic Path flyger inte

In Nyheter, E-handel, Elastic path by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Noterade IT-konsultbolaget CAG eller C.A.G Group väljer under kvällen förvärva Ateles. En e-handelsaktör vi brukade nämna rätt ofta för några år sedan här på MKSE.com (se fullständig lista här). Det är ett av de sista e-handelsbolagen som erbjöd konsultation på monolitiska plattformar som Elastic Path (exempelvis det idag 9 år gamla Gina Tricot-caset) och på senare tid även Adobe Magento 2. Kunder som numera nämns vid övertagandet är Boots, Kinto (Toyota), Maxbo och Holistic. CAG är värderat till 466 Mkr.

Köpeskillingen för femtiomannabolaget uppgick till enbart 46,7 Mkr på kassa- och skuldfri basis. Trots enorma hypen kring D2C, Shopify och headless commerce detta år. För enbart två år sedan köpte Svenskt Företagskapital AB en majoritet av Ateles och tillsatte Lars-Johan Strand som VD. Då fanns det 65 anställda. Han tog under åren in ett uppdrag från sin tidigare arbetsgivare Daniel Wellington.

”- Inte minst detta år har visat betydelsen för kommersiella verksamheter att utveckla digital handel. Ateles har ett komplett erbjudande inom e-Commerce och kontinuerlig optimering av Customer Experience vilket vi ser som en styrka. Ateles kompletterar vår nuvarande verksamhet väl både tekniskt och affärsmässigt och ger oss en plattform för att växa vidare ifrån”

Säger Åsa Landén Ericsson, VD för C.A.G Group i en kommentar. Elastic Path tog för 2,5 år sedan in 420 Mkr från Sageview Capital för att köpa upp ett externt bolag inom MACH och headless commerce. De har sedan dess brandat om sig till ”headless commerce” (eller att erbjuda “Microservices-Powered Digital Innovation – vid varje shoppingtillfälle”) men återfinns i både B2C och B2B kvadranter längst ned samt har inte kunnat visa upp så mycket stora nya kundreferenser under året.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lexus.se uppdaterad, del av 1500 sajter stor Adobe AEM-utrullning