SvD och Näringsliv satsar på två Metered paywalls

In Escenic, Nyheter, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Sättet paywalls implementeras på svenska sajter fick häromveckan en ny initiativtagare. En aktör som minst sagt har kniven mot strupen. SvD kommer som bekant delas upp i en morgontidning och affärstidning. Det gäller även digitalt. Det betyder i sin tur ett tillägg i två updelade Escenic paywall-sajter. Modellen ska bli en så kallad "mjuk betalvägg" baserat på New York Times Metered-modellen. Det vill säga tidsbaserat gratis innehåll som passar sökmotorer och sällanbesökare men som vid ett mer...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Även Sydsvenskan inför en “mjuk vägg” nu. Och finska Helsingin Sanomat har infört samma metered modell som SvD siktar på för sina 130 000 digitala prenumeranter.

  2. SVD.se hade 33 000 bakom paywall i april 2013. Osäkert om så många fler nu…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.