Svensk bakom senaste TYPO3 Neos

In TYPO3 by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Mattias Nilsson berättar för MKSE.com att han är svensken som är inblandad i senaste utvecklingen av TYPO3 CMS version 5.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/TYPO3_Backend.png/280px-TYPO3_Backend.png

TYPO3 kommer under 2013 nämligen med ett helt nytt CMS som går under namnet Neos. Neos blir en helt omskriven variant av CMS:et. Den baseras i sin tur på senaste TYPO3 PHP Flow enterprise application framework (Object Lifecycle Management, Package Management, Resource Management och Security), som ligger bakom allt som har med TYPO3 att göra framöver.

Neos ska ersätta mycket av det tio år gamla tänk som försvårade för TYPO3 att gå från version 4. Det beskrivs som ett arbete som:

”I dagsläget är uppdelat i det ”gamla” CMS:et och det ”nya”. Det det jobbas på är saker som New User Interface Design, Finish TYPO3 Content Importer, Multi-Language User Interface, Domain Model Management Module, User roles and Management samt Public API for Backend Modules. CMS:ets kommande användargränssnitt är baserat på komponenter som jQuery, jQuery UI, Twitter Bootstrap, plupload, ember.js, create.js, Chosen, Codemirror, Dynatree, Font Awesome, Canvas Indicator och jCrop.”

En vital kodsprint ska starta nu i januari 2013 vilket förhoppningsvis ska leda till en ny beta-version. Ett arbete som egentligen skulle stått klart i slutet av 2012.

Leave a Comment